Uleiurile esentiale ne vindeca natural de cele mai comune afectiuni

Stim cu totii ce este uleiul si la ce-l folosim. Daca este de floarea soarelui sau de masline, de exemplu, il putem utiliza foarte bine in bucatarie, la gatit, daca este unul pentru masini il folosim sa ajutam motorul sa functioneze normal s.a.m.d. Mai nou, pe piata romaneasca au aparut insa o serie de uleiuri cu niste caracteristici mai deosebite, denumite uleiuri esentiale. Uleiurile esentiale sunt in esenta tot niste uleiuri, doar ca mai concentrate si obtinute prin procedee care nu distrug din proprietatile lor terapeutice si din substantele bune continute.

Fiecare dintre aceste uleiuri esentiale sunt extracte concentrate rezultate in urma distilarii din plante, flori, fructe sau radacini. Extractia este exclusiv mecanica, dar se poate face si prin distilare sau presare la rece. Datorita acestor procedee de obtinere, uleiurile esentiale sunt utilizate pentru imbunatatirea sanatatii fizice, psihice si mentale, dar si emotionale. Acest tip de uleiuri sunt antiinfectioase, antivirale, lupta impotriva bacteriilor si sunt antifungice. In functie de plantele si fructele din care sunt extrase, uleiurile sunt calmante naturale, sedative si antiseptice naturale. Pot trata depresiile, tensiunile musculare, infectiile micotice, dezechilibrele hormonale si problemele cu sistemul digestiv si circulator. Ele hidrateaza, contin antioxidanti puternici si echilibreaza productia de sebum, avand efecte anti-imbatranire. Pentru ca nu au substante chimice, se pot administra tuturor categoriilor de varsta, dozele fiind stabilite de medic in functie de gravitatea bolii si de starea celui care va primi tratamentul.

Cat priveste utilizarea lor, uleiurilor esentiale se pot administra prin inhalatii, comprese, prin masaj, dar si in timpul bailor. Fiind 100% naturale si sigure, se pot si inghiti, dizolvate in alte uleiuri, fiind usor tolerate de organism si se absorb rapid, eliberand substante active mult mai bine decat orice alt medicament de sinteza. Efectele adverse nu exista, se gasesc in orice magazin naturist sau in farmaciile naturiste si cele obisnuite, preturile nu sunt foarte mari si isi dovedesc eficienta in timp, tratamentele fiind de durata.

No comments:

Post a Comment