Rigole din aluminiu sau otel inoxidabil

Apa in exces din curte sau dintr-o zona unde se acumuleaza de obicei trebuie evacuata pentru a nu se suprasatura solul si a provoca schimbari in structura acestuia. Cele mai folosite mijloace de drenaj sunt rigole metalice, care vin intr-o multime de forme, confectionate din diferite metale, cu proprietati foarte eficiente atunci cand trebuie evacuta apa rapid. Rigolele din aluminiu sunt cele mai utilizate tipuri de rigole, insa nu sunt neaparat si cele mai viabile si rezistente in timp. Rigolele din aluminiu sunt de doua tipuri, primar si secundar.

Cele secundare sunt facute din materiale reciclate, ceea ce inseamna ca mediul este protejat, dar nu au consistenta si nici grosimea normala, si pot avea goluri in interior. Aluminiul primar din care sunt facute rigole are o consistenta mai buna si golurile sunt evitate, de unde si drenajul mai eficient. Rigolele din aluminiu pot sa retina apa foarte multa, sunt de culori diferite si se adapteaza designului si arhitecturii casei. Ele rezista la apa foarte bine, sunt usor de indoit si nu cedeaza sub greutate mai mare. La randul lor, rigolele din arama sunt mai scumpe, au aceeasi culoare, insa sunt foarte scumpe si nu atat de populare. Cu toate astea, ele nu ruginesc asa de usor, ba chiar deloc, sunt estetice si nu necesita vopsire. Pana la urma, daca cele doua variante vi se par cam scumpe si nu prea vreti sa folositi astfel de metale, puteti alege varianta simpla de rigole din otel.

Sunt rezistente, otelul poate fi galvaniza sau inoxidabil, cele din primul tip rezistand foarte bine la orice lovitura, soc, insa ruginesc foarte usor. Spre deosebire de ele, cele din otel inoxidabl nu ruginesc si nu pot fi vopsite. Indiferent ce tip de sistem de drenaj veti utiliza, apa se va evacua rapid si in deplina siguranta si curtea sau alta parte a casei unde vor fi montate va arata ca noua in doar cateva minute.

No comments:

Post a Comment